Activiteiten

Word jij onze Papendrechtse Königin?

Van 19 tot en met 21 augustus vertegenwoordig jij Papendrecht tijdens het Königinnenfest in Blomberg, onze partnergemeente. Tijdens dit feestelijke weekend word je als echte Königin behandeld. Je reis- en verblijfskosten (maaltijden en overnachtingen) worden vergoed. Samen met jou gaan we op zoek naar een passende outfit die Königin waardig is. De outfit draag je tijdens het Königinnenfest. Na afloop heb je niet alleen een leuk weekend gehad, ook ben je een outfit rijker.

INTERESSE?
Meld je dan aan vóór maandag 6 juni via info@papendrecht-blomberg.nl.
Motiveer waarom jij denkt dat jij Papendrecht het best kan vertegenwoordigen.

Vragen?
Neem dan contact op met Wietske Pietersma, 078-6410601.

Derde Passaat-Pabloloop van Papendrecht naar Blomberg gaat bijna van start

De Pabloloop is een estafetteloop van Papendrecht naar het Duitse stadje Blomberg. De Papendrechtse atletiekvereniging Passaat heeft 3 teams samengesteld met elk 7 lopers die ruim 380 kilometer gaan afleggen in vier dagen. De lopers starten dit jaar op woensdag 4 mei vanaf de sporthal (bij het zwembad) in Papendrecht. Om 8.00 uur vertrekken ze nadat wethouder kees Koppenol het startschot heeft gegeven. Iedereen is van harte welkom om de lopers succes te wensen! Via de facebook pagina zullen er tussentijds updates worden gegeven voor de thuisblijvers, over o.a. de voortgang en de deelnemers.

Vertrek telefooncel vol boeken naar Blomberg

Symbolisch cadeau voor 40-jarig partnerschap Papendrecht en Duitse zustergemeente  

Burgemeester De Bruin zwaaide woensdag 10 februari 2016 de medewerkers van de gemeente Papendrecht uit, die het 'Blomberger Bücherdoosje' naar Blomberg gaan vervoeren. De telefooncel gevuld met boeken is een cadeau van de gemeente aan de Duitse zustergemeente en staat symbool voor het 40-jarige partnerschap tussen de gemeenten, waarbij actief delen van kennis en ervaringen centraal staan.  


Foto: Richard van Hoek

Nachtwächterrundgang

Blomberg
Datum: Donnerstag, 06.08.2015 21:00
Veranstalter: Stadtführungen Werner Kuloge
Ort: Marktplatz

Bis um die Jahrhundertwendezum 20. Jahrhundert – alsesnochnichtüberallelektrischesLicht und keinemotorisiertenStreifenpolizisten gab – sorgtenvomEinbruch der DunkelheitbiszumMorgengrauenNachtwächterfür die Sicherheit der Bevölkerung. Wenn die Bürger den Stundenruf „HörtIhrLeut‘, lassteuchsagen…“ vernahmen, wusstenSiesich in Sicherheit und konntenruhigschlafen.
Der Nachtwächterdreht von April bis September seine Runde um 21 Uhr.
Von OktoberbisDezember, wennesdraußeneherdunkelwird, beginnt seine Runde um 18.30 Uhr.
Kosten: Erwachsene 7,00 €; Kinder biseinschließlich 10 Jahre 3,50 €

 

Huis 1 Huis 2 Huis 3
ontwerp: Avant