Nieuws 2005

 

12 september 2005 - Oktoberfeest in winkelcentrum Westpolder

oktoberfest in winkelcentrum westpolder PAPENDRECHT – Omdat de Duitsers in oktober te druk zijn met feestvieren (München) heeft de organisatie van Papendrecht 900, samen met winkeliersvereniging Westpolder, voor zaterdag 10 september gekozen om een oktoberfest te organiseren. Naast het jubileumjaar van Papendrecht wordt dit jaar ook het 30-jarig partnerschap gevierd met de Duitse gemeente Blomberg.

Vrijdag was het concert van het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht in de Donck en zaterdag was 's middags en 's avonds een drukte van jewelste in het hart van het winkelcentrum Westpolder. Vele orkesten gaven acte de presence. Daar onder: de Papendorfer Musikanten, de Cappler Lockvogel, de Slobbers, het koor de Smarties en Arie Duyvis in het middagprogramma. Het avondprogramma werd verzorgd door de Papendorfer Musikanten en het Papendrechts mannenkoor, de Kastelruther Spatzen, de Slobbers, weer een optreden van de Papendorfer Musikanten, de Cappler Lockvogel en het Pontenierskoor.
De sfeer was uitstekend wat velen er toe bracht enthousiast mee te doen.


12 september 2005 - Eerste gouden speld uitgereikt

eerste gouden gemeentespeld PAPENDRECHT – Het orkest van de Koninklijke Luchtmacht zorgde afgelopen vrijdag met een bijzonder veelzijdig concert voor een opvallende onderstreping van het Papendrechtse en Blombergse jubileum.

Een delegatie uit Blomberg, met in hun midden burgemeester K. Geise en zijn echtgenote alsmede de voormalig burgemeester S. Pilgrim en echtgenote waren hierbij aanwezig. Burgemeester C.J.M. de Bruin speldde die avond de gouden erespeld op de revers van Blombergs voormalige burgemeester S. Pilgrim vanwege zijn jarenlange inzet voor de stedenband tussen Blomberg en Papendrecht.

Papendrecht en Blomberg beklonken in 1975 de eerste contacten met een ‘officiele zusterband’. Groot voorstander en stimulator van het initiatief was dr. Siegfried Pilgrim, Stadtdirektor van 1972 tot en met 1999. Vanaf 1999 werd dr. Pilgrim burgemeester van Blomberg. Hij bleef dat tot ongeveer een jaar geleden. Ook in deze rol betekende hij veel voor instandhouding en verdere ontwikkeling van de band tussen de twee gemeenten.

De burgemeester van Papendrecht gaf dr. Siegfried Pilgrim de gouden gemeentespeld voor zijn inzet en enthousiasme om de band tussen de gemeenten steeds te stimuleren. De gemeente Papendrecht kent sinds 2003 - naast en ter aanvulling op het huidige decoratiestelsel waaronder de Koninklijke Onderscheidingen (landelijk) en het ereburgerschap en de erepenning (gemeentelijk) – de mogelijkheid gouden en zilveren gemeentespelden toe te kennen. De spelden zijn een blijk van waardering of erkentelijkheid aan personen die zich in brede maatschappelijke zin voor de gemeente of de Papendrechtse gemeenschap verdienstelijk hebben gemaakt. De voormalige burgemeester van Blomberg is de eerste aan wie de gouden speld werd uitgereikt.


15 februari 2005 - 30 jaar stedenband Papendrecht Blomberg

30 jaar stedenband papendrecht blomberg PAPENDRECHT – Op dinsdag 15 februari 2005 was het precies 30 jaar geleden dat de gemeenten Papendrecht en Blomberg besloten voor onbepaalde tijd een overeenkomst aan te gaan met betrekking tot uitwisseling van onder meer culturele, sportieve, religieuze en bestuurlijke activiteiten.

Om dit heugelijke feit te vieren spraken de burgemeesters van beide gemeente elkaar op deze dag via MSN toe met behulp van een webcam en een microfoon. Burgemeester De Bruin nodigde zijn Blombergse ambtsgenoot uit om de voorzetting van de vriendschapsband te bekrachtigen met een oorkonde. Ook de heer Schimmelpenningh sprak als voorzitter van de jumelagecommissie enkele woorden.

Gedurende het gehele jaar zijn er tal van activiteiten in Papendrecht om het 30-jarige jubileum van de vriendschapsband met Blomberg te vieren, zoals bijvoorbeeld de fietstocht Blomberg-Paperdrecht, het oktoberfest en de zwem-, voetbal en paardrijwedstrijden. Hoogtepunt is het concert van het orkest van de Koninklijke Luchtmacht.

Zie verder www.papendrecht900.nl voor meer informatie.

 


Terug naar NIEUWS

Huis 1 Huis 2 Huis 3
ontwerp: Avant