nieuws 2007

 

10 oktober 2007 - De Papendrechtse Slobbers op “Kartoffel- und Apfelfest” Blomberg

 

slobbers in blomberg PAPENDRECHT - Papendrechts ’Dans en Sjókûpel De Slobbers’ is afgelopen weekend op bezoek geweest in partnergemeente Blomberg waar het jaarlijkse “Kartoffel- und Apfelfest” werd gehouden.

Zaterdag vertrok het gezelschap al bijtijds naar Blomberg, waar het eerste optreden in het centrum om 14.00 uur gepland stond.
Bij aankomst bleken er al veel mensen op het marktplein te zijn, waar voor de gelegenheid vele kraampjes waren opgesteld met allerlei drankjes en etenswaren (zoals “Kartoffelschnaps” en “Bratkartoffeln”).
Met tussenpauzes speelden De Slobbers tot in de avond en tevens werd spontaan een gezamenlijk concert gegeven met een regionaal harmonie-orkest.
Voor ’s avonds waren de Slobbers uitgenodigd om een feestje in het nieuwe onderkomen van de plaatselijke schietvereniging op te vrolijken, dus togen de Slobbers te voet naar de schietvereniging. Na een paar leuke nummers en een welkom biertje aldaar, konden de Slobbers hun schietvaardigheid bewijzen op de nieuwe schietbaan. En dat ging hen zeker niet slecht af; Ton Schabbing mocht de 1e prijs in ontvangst nemen!
Zondagochtend was het weer vroeg dag en vond aansluitend op de kerkdienst die volgens traditie op het marktplein wordt gehouden, het ‘früh-shoppen’ met De Slobbers plaats. Tussen 11.00 en 13.30 uur verzorgden zij nog diverse optredens op het drukke en zonovergoten marktplein waarna de thuisreis werd aanvaard. Voor onderweg kregen zij van de organisatie vele kilo’s appels mee.

De uitwisseling was georganiseerd in het kader van de jumelage tussen Papendrecht en Blomberg. De Duitse organisatie was zeer content met het bezoek van hun Papendrechtse gasten en ook de Slobbers kijken er vol tevredenheid en met veel plezier op terug.

Meer informatie over de Papendrechtse Slobbers is te vinden op de site www.slobbers.nl. Daar kan men terecht voor informatie over de muzikanten, een greep uit de historie van de groep, een overzicht waar De Slobbers de komende tijd te vinden zijn en contactinformatie voor aanvragen en boekingen.
Voor degene die de voorkeur geven aan telefonisch contact is de Slobberfoon in het leven geroepen: 06 10 191175.

 


Terug naar NIEUWS

Huis 1 Huis 2 Huis 3
ontwerp: Avant