Nieuws 2008

04 augustus 2008 - Blomberg 725 jaar

PAPENDRECHT - Leden van de uitwisselingscommissie Papendrecht gaan zaterdag 16 en zondag 17 augustus op bezoek bij de partnerstad Blomberg ter gelegenheid van het 725 jarig bestaan van Blomberg.

De markt in Blomberg zal 2 volle dagen bol staan van activiteiten, muziek dans, folkloristische optredens enz. Ook Papendrecht zal zich daar uitgebreid presenteren . Zij zal dit doen met diverse typisch oud Hollandse begrippen.Zoals sjoelen, proeven en verkoop van haring vanachter een echte ouderwetse haringkar, proeven en verkoop van dikke “Holländische Eierlikör”, accordeonmuziek en het ten gehore brengen van zeemansliederen.

Er zijn voor deze activiteiten twee tenten beschikbaar, die ingericht worden door Wietske Pietersma van Kone Advies en Organisatiebureau uit Papendrecht. In de tenten zullen heden en verleden van ons dorp aan de rivier zichtbaar worden gemaakt.
Op uitnodiging van de burgemeester van Blomberg, Klaus Geise zal een vertegenwoordiging van het gemeentebestuur onder aanvoering van burgemeester de Bruin acte de présence geven en deelnemen aan officiële gebeurtenissen.

Is uw interesse gewekt door dit bericht of wilt u ook aanwezig zijn, neem dan gerust contact op met een van de leden van de uitwisselingscommissie.


Terug naar NIEUWS

Huis 1 Huis 2 Huis 3
ontwerp: Avant