Nieuws 2009

 

10 december 2009 - Blombergse kerstsferen in Papendrecht

 

blombergse kerstsferen in papendrechtPAPENDRECHT - Glühwein en Bratwurst. Duitsland staat bekend om zijn kerstmarkten en daar hoort traditioneel de verkoop van deze producten bij. Op zaterdag 19 december verkopen bestuurders en ambtenaren uit Blomberg glühwein en heerlijke Duitse bratwurst (voor een goed doel) aan bezoekers van Winkelcentrum De Meent. De kraam staat tegenover boekhandel De Meent van 10.00 - 16.00 uur.
Ook de grote kerstboom op de parkeerplaats voor het gemeentehuis is een cadeau van Blomberg.

Met de verkoop van Gluhwein en bratwurst willen zij Papendrecht bedanken voor de inspanningen die de gemeente afgelopen jaar geleverd heeft bij de invulling van het concept Nelke küsst Tulpe.De opbrengst van deze verkoop wordt beschikbaar gesteld aan een Papendrechts goed doel.

Lichtjesfeest
Verder bezoekt de Blombergse delegatie het Lichtjesfeest vrijdagavond 18 december. Een feest voor jong en oud. Het Lichtjesfeest begint om 19.00 uur met een lampionoptocht. De lampionoptocht start om 19.00 uur op De Markt, de tocht gaat over winkelcentrum De Meent en komt dan weer terug op De Markt. Daar wacht rond 19.30 uur burgemeester De Bruin de optocht op en opent het Lichtjesfeest. Om 19.40 uur sluit Muziekvereniging Excelsior de avond af met kerstliedjes


 

19 oktober 2009 - Papendrechtse en Blombergse kunst in Klosterkirche

PAPENDRECHT - Papendrechtse kunstliefhebbers die werk van plaatsgenoten willen bekijken, maar dan eens in een andere omgeving vanuit een nieuw perspectief, zijn tot en met 8 november van harte welkom in de Klosterkirche in Blomberg. Daar worden onder de titel Kunst in der Kirche de inzendingen van de kunstwedstrijd Nelken und Tulpenträume (anjer- en tulpendromen) geëxposeerd. Van deze werken zijn er ook een aantal van kunstenaars uit Papendrecht.

 

Blomberg nodigde Papendrechters uit hun dromen te verbeelden in het kader van een marketingplan waarin de relatie met Nederland centraal staat. Dit plan met de titel Nelke küsst Tulpe vernieuwt de verbinding tussen anjerstad Blomberg en Nederland. Een verbinding die ontstond in de tijd dat een Nederlands garnizoen gelegerd was in Blomberg. Nog steeds wonen honderden Nederlanders in de Duitse gemeente.

Blomberg vroeg Papendrecht aan dit marketingplan mee te werken met nieuwe ideeën. Inmiddels zijn bijdragen geleverd tijdens enkele evenementen en bijeenkomsten en in de vorm van een Hollandse winkel die enige weken typische Nederlandse producten verkocht. De Papendrechtse en Blombergse ‘verbeeldingen’ zijn nog enkele weken te zien als tastbare resultaten van internationale dromen.


 

13 augustus 2009 - Wielertocht van Papendrecht naar Blomberg

PAPENDRECHT - Op 20 augustus vertrekt een groep van 11 wielrenners vanuit Papendrecht richting Blomberg.Het gezelschap bestaat uit ambtenaren en leden van de jumelage-commissie. In drie dagen zullen de ongeveer 400 km naar Blomberg worden overbrugd.

 

Het idee voor de wielertocht ontstond toen de organisatie van Nelke küsst Tulpe in Blomberg een uitnodiging verstuurde om mee te fietsen met het bloemencorso. Op zaterdag 22 augustus arriveren de deelnemers aan de tocht in Blomberg en sluiten daar bij het bloemencorso aan.

Met de tocht willen de wielrenners op sportieve wijze deband met Blomberg benadrukken. In Blomberg is het idee met enthousiasme begroet. In Duitsland zullen Blombergse wielrenners zich aansluiten om gezamenlijk in Blomberg te arriveren.De Opel Centrale heeft een volgauto ter beschikking gesteld van de wielertocht.


 

23 juli 2009 - Versierde fietsen geven Blomberg kleur

 

versierde fietsen geven blomberg kleur PAPENDRECHT - Fiets mee met de Bloemencorso van Blomberg.
Of u nu een oud-Hollandse bakfiets of de nieuwste cargofiets heeft, een omafiets of een lichtgewichtfiets… u bent welkom in Blomberg om mee te fietsen met het bloemencorso. Natuurlijk moet uw fiets versierd worden met bloemen.

Op zaterdag 22 augustus organiseert de gemeente Blomberg een bloemencorso als start van de projectweken Nelke küss Tulpe (Anjer kust tulp). Het bloemencorso zal een Hollands tintje aan dit prachtige Duitse stadje geven. De gemeente Papendrecht heeft medewerking toegezegd aan dit bloemencorso en zal met een eigen bedrijfsauto meerijden. Ook u kunt meewerken.
Blomberg zoekt Hollandse deelnemers aan de bloemencorso en wat is Hollandser dan de fiets. Het is doel is een kleurrijke en bloemrijke optocht door het oude centrum van Blomberg met zijn eeuwenoude vakwerkhuizen.

 

Naast het bloemencorso is er nog veel meer t e beleven in Blomberg. Een speciaal hotelarrangement biedt u de mogelijkheid om de gastvrijheid en schoonheid van Blomberg te ervaren.
Wilt u meefietsen met het bloemencorso, dan kunt u contact opnemen met de heer A. Goedegebuur, tel. (078) 641 89 11.

 

De bloemencorso is een onderdeel van Nelke küsst Tulpe (Anjer kust tulp), een marketingconcept waarmee de gemeente Blomberg haar Hollandse karakter wil benadrukken. Als Nederlandse partnergemeente helpt Papendrecht mee om dit concept in te vullen.


 

22 juni 2009 - Blomberg nodigt Papendrechtse kunstenaars uit anjer- en tulpendromen te verbeelden

 

PAPENDRECHT - Kunstenaars en kunstliefhebbers uit Papendrecht worden van harte uitgenodigd deel te nemen aan de kunstwedstrijd van partnergemeente Blomberg met het thema Anjer- en tulpendromen – Nelken und Tulpenträume. Alle ingediende kunstwerken worden vanaf 5 september tentoongesteld in Blomberg, voor drie winnaars zijn bovendien geldprijzen van 500, 400 en 300 euro beschikbaar.

Blomberg won een prijs met een marketingplan waarin de relatie met Nederland centraal staat. Het plan met de titel Nelke küsst Tulpe - anjer kust tulp – vernieuwt de verbinding tussen anjerstad Blomberg en Nederland. Een verbinding die ontstond in de tijd dat een Nederlands garnizoen gelegerd was in Blomberg. Nog steeds wonen honderden Nederlanders in de Duitse gemeente.
Blomberg heeft Papendrecht gevraagd mee te werken aan realisering van nieuwe ideeën, zoals culturele evenementen, stadsverfraaiing en stedenbouw met Hollandse inbreng en een Hollandse winkel.

Kunstwedstrijd Anjer- en tulpendromen
Daarnaast is Blomberg bijzonder nieuwsgierig naar de ‘verbeelding’ van kunstenaars en inwoners uit Papendrecht van hun anjer- en tulpendromen over de relatie tussen de gemeenten. Deelnemers kunnen van tot 30 juli kunstwerken indienen.
Schilderijen mogen maximaal 2 x 2 meter van omvang zijn, andere werken maximaal twee meter hoog. Bij indiening van het kunstwerk wordt een beschrijving in ca. 200 woorden van het werk gevraagd, waarbij de relatie met het thema anjer- en tulpendromen wordt beschreven, evenals een foto van 10 x 15 cm (liefst digitaal) van het werk, naam, adres, telefoonnummer en eventueel informatie over uw loopbaan als kunstenaar. Blomberg Marketing zorgt voor transport, op- en afbouw en promotie van het evenem ent en van de kunstwerken. Een deskundige jury beoordeelt de werken en reikt de prijzen uit.

Bloemencorso
Van 22 augustus tot en met 4 oktober 2009 besteedt Blomberg aandacht aan het Hollandse karakter van de stad met onder meer een bloemencorso. Blomberg zal speciale arrangementen aanbieden om Papendrechters bij de activiteiten van het project Nelke küsst Tulpe te betrekken.
Meer informatie is verkrijgbaar bij gemeente Papendrecht, dhr. Goedegebuur, tel. 078 – 641 89 11.


 

12 juni 2009 - Wedstrijd “anjer en tulpendromen" in Blomberg

 

PAPENDRECHT - In het kader van het project "Nelke küsst Tulpe" organiseert Blomberg een wedstrijd voor amateurkunstenaars onder het thema "anjer- en tulpendromen".

Amateurkunstenaars in Papendrecht worden uitgenodigd aan deze wedstrijd deel te nemen, waaraan een eerste prijs van € 500,- verbonden is. Het kunstwerk kan tussen 15 juli en 2 augustus worden ingeleveerd. De tentoonstelling vindt plaats in Blomberg en wordt geopend op 5 september.

Voor meer informatie en het opvragen van een wedstrijdformulier, zie www.cultureleraadpapendrecht.nl


 

09 juni 2009 - Start campagne Bloemen in Blomberg

 

campagne bloemen in blomberg PAPENDRECHT - Op maandag 8 juni zijn de partnergemeenten Blomberg en Papendrecht de campagne ‘Bloemen in Blomberg’ gestart.

 

Blomberg won een prijs met een marketingplan waarin de relatie met Nederland centraal staat. Van 22 augustus tot en met 4 oktober 2009 besteedt Blomberg (de anjerstad) extra aandacht aan het Hollandse karakter van de stad met onder andere een bloemencorso. Papendrecht werkt en denkt mee aan de realisering van nieuwe ideeën.

 

Burgemeester De Bruin:"Het plan met de titel Nelke küsst Tulpe - anjer kust tulp – vernieuwt de verbinding tussen anjerstad Blomberg en Nederland. Een verbinding die ontstond in de tijd dat een Nederlands garnizoen gelegerd was in Blomberg, waardoor er nog steeds honderden Nederlanders wonen.

Van 22 augustus tot en met 4 oktober 2009 besteedt Blomberg extra aandacht aan het Hollandse karakter van de stad met onder meer een bloemencorso. Bloemen symboliseren op die manier de verder opbloeiende band tussen Blomberg en Papendrecht en tussen Duitsland en Nederland.

Daarnaast heeft Blomberg Papendrecht gevraagd mee te denken over en mee te werken aan realisering van nieuwe ideeën. Dat doen we van harte. Inmiddels zijn er al verschillende contacten geweest en inspirerende ideeën geopperd. Bijvoorbeeld over culturele evenementen, stadsverfraaiing en stedenbouw met Hollandse inbreng en een Hollandse winkel."

Vanuit Blomberg worden arrangementen aangeboden om Papendrechters bij de activiteiten van het project Nelke küsst Tulpe te betrekken.

Wie de ingang van het gemeentehuis binnengaat kan het bijna niet ontgaan: er hangt een enorm spandoek met de aankondiging van de campagne (zie foto). En elders in de gemeente vestigen 22 posters de aandacht op deze actie.


 

07 april 2009 - Winkelcentrum de Meent als voorbeeld voor Blomberg

 

winkelcentrum de meent voorbeeld blomberg PAPENDRECHT - Op 6 en 7 april was een delegatie uit de partnergemeente Blomberg te gast in Papendrecht.

In het dorp Blomberg leven zo'n 200 Nederlanders, die daar de grootste groep allochtonen vormen. Blomberg heeft dus een bijzondere band met Nederland en baseert nu zelfs zijn toerismebeleid op Nederland.

De gemeente Blomberg heeft een prijs gewonnen met het Marketingplan 'Nelke küsst Tulpe': de anjer (van Lippe) kust de Hollandse tulp. Het plan is gebaseerd op het idee dat Blomberg haar complete marketing wil baseren op de relatie met Nederland.

Als partnergemeente wil Papendrecht graag Blomberg helpen om de ideeën op het gebied van Shared Space, een visie op de inrichting van de openbare ruimte, de inrichting van een Hollandse winkel en andere aspecten van de plannen van Blomberg te verwezenlijken.

Het nieuwe winkelcentrum De Meent dient hierbij als voorbeeld voor de inrichting van de openbare ruimte, waarbij voetgangers en fietsers beiden welkom zijn.

Op de foto zien we Katrin Bünten, Rainhard Quante (van Blomberg Marketing), Wolfgang Waldow van de Blombergse jumelagecommissie en Uwe Praschak van de gemeente Blomberg.


Terug naar NIEUWS

Huis 1 Huis 2 Huis 3
ontwerp: Avant